07-02-08

Zonnige groetjes vanuit Pondicherry!

Jaja, ik ben er weer maar eens op uit getrokken! Dinsdagmiddag vertrokken en in Mangalore de trein naar Chennai genomen. 16uur, en nog niet de helft van de tijd kunnen slapen... Wat wel verbazingwekkend was, was dat de trein maar 20 minuutjes te laat was bij aankomst! Nog nooit meegemaakt, zeker niet bij zo'n lange rit!

Dan eigenlijk direct terug uit Chennai vertrokken, Ben ging ineens door naar Pondicherry terwijl ik een tussenstop ging maken in Mamallapuram. Gisteren vond ik Mamallapuram wel de moeite, mooie carvings enzo, maar dan vandaag was ik het er echt beu!
Ik ging dus naar de Five Rathas, 1 van de twee monumenten waarvoor je moest betalen en ikke dus aan die mens uitgelegd dat ik hier in India woon en dus de Indian price betaal, maar die zei dat het alleen voor citizens was. Dan mijn residents letter bovengehaald, ge weet wel, waar ik twee weken geleden voor naar de politie moest, maar nog altijd wou hij mij niet toelaten! Toen zei hij dus dat ik naar het museum moest gaan en daar moest spreken met zijn baas, dus ikke daarnaartoe, maar natuurlijk was die mens er niet!! Dan maar terug, en die mens weer proberen te overtuigen, maar er was geen beginnen aan...

Een Indische familie zag mij daar discussieren en betaalde ineens mee voor mij! Ikke natuurlijk gezegd dat ik dat helemaal niet wilde, he! Ik kan heus wel eens ene keer 5 euro betalen, zo lang dat niet elke keer moet! Dus toen hadden zij mijn ticket en moest ik hen volgen, en ik pakte dus geld om hen terug te betalen, maar ze wilden dat helemaal niet aannemen! Ja, toen voelde ik mij natuurlijk ook wel schuldig!!
Maar toen gingen we naar binnen en waren ze aan het vertellen over hun leven, twee dochters in een prive-universiteit (a la Manipal), waren daar met een prive-taxi, ... Ze behoorden dus duidelijk tot de upper-class. Ik weet niet of ik dit al eens gezegd heb, maar mensen zijn hier ofwel arm ofwel rijk, er is in India zo goed als geen middenklasse.
Enfin, uiteindelijk waren ze supervriendelijk voor mij en hebben ze ook nog uitleg gegeven enzo, en hadden we foto's genomen, ... Nadien hebben ze mij nog een lift gegeven en toen gaf de vader mij zijn business card en blijkbaar is hij een manager van een staalbedrijf, dus toen voelde ik mij wel wat minder schuldig dat ze voor mij betaald hadden!

In de namiddag dan de bus naar Pondicherry genomen, maar ik heb hier nog niet echt iets gedaan, alleen een beetje rondgelopen! Een eerste indruk is dat het niet echt India is, maar ook helemaal niet Europa, hoor!
Morgen ga ik met de reisgids in de hand het stadje eens verkennen, zodat ik er een duidelijker beeld van heb!

En dan overmorgen terug naar Chennai om 's avonds de trein terug te nemen!

14:54 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (1) | Tags: chennai, mamallapuram, pondicherry, trein |  Facebook |

Commentaren

no title Mocht je de kans nog hebben en je een riksha kan vinden die je tot aan het Kailash Beachresort kan brengen.. Zeker doen ! Een aanrader :)

http://www.bartonline.be/2007/01/08/Pondicherry+Part+2.aspx

Gepost door: Bart | 09-02-08

De commentaren zijn gesloten.