18-02-08

Mysore

Ben vandaag aan mijn laatste dagje in Mysore begonnen. Allee ja, ik heb eigenlijk nog niks gedaan, behalve gegeten en wat gelezen... 't is hier dus wel genoeg geweest, ik heb alles gezien en ben de uren aan het aftellen tot wanneer ik vertrek.

Iedereen had mij gezegd dat twee dagen zeker genoeg zouden zijn, maar omdat ik het paleis op zondagavond wou zien, dan is het volledig verlicht, had ik toch maar beslist om een dagje langer te blijven! En het was ook echt de moeite, hoor, als ik van 't weekend de foto's post, zal je wel zien wat ik bedoel!!

Ik had gisteren dan ook het paleis bezocht, en ze woulden mij dus weer niet voor 10 rs binnenlaten, he!! 10 rs was de prijs voor Indische studenten, maar die mens zei dus doodleuk "Born in foreign country, not valid", dat is dus echt bullshit, want uw nationaliteit staat helemaal niet op uw studentenkaart, dus als ik niet zo wit zou zijn, had hij mij gewoon de toestemming gegeven om voor 10 rs binnen te kunnen!!
Maar ja, ikke dus weer niet opgegeven en dan uiteindelijk mocht ik toch binnen voor 20 rs, de prijs voor Indische volwassenen en moest ik toch al niet de volledige prijs voor foreigners betalen...
Aargh, die discriminatie hier kan soms zo frustrerend zijn, he!!!

Maar de bus naar Goa is maar pas vanavond en dus loop ik hier nu een beetje verloren rond en gewoon de tijd maar te doden...

Ik heb juist uitgecheckt, ben mijn rugzak naar de cloakroom van de busstand gaan brengen en tja, dat is het zowat, ik verveel mij!! Jaja, goed dat dit in het eeuwige internetarchief verdwijnt, want anders zou niemand dit ooit geloven!

Enfin ja, straks de bus naar Goa... 't is trouwens weeral geen sleeper! Een paar weken geleden dacht ik dat ik hier in India genezen was van mijn wagenziekte, maar daar ben ik vrijdagavond toch serieus op teruggekomen!!
Pfff, ik zat nog geen half uur in die bus en ik was al kotsmisselijk!! En vrijdag waren het maar 8 uurtjes, vandaag zijn het er 15! Pffff, ik zie het echt niet goed zitten...
En toen ik mijn zak daarjuist ging wegbrengen zag ik zo'n Semi-Deluxe bus staan, amai, dat zag er echt niet comfortabel uit, hoor! Waarom zijn er nu in godsnaam geen sleeperbussen?? Goa moet toch een van de populairste bestemming zijn?

We zullen er maar het beste van maken, zeker? En hopelijk is alles weer vergeten als ik daar dan uiteindelijk aankom! Maar ik ben wel blij dat ik dan donderdag of vrijdag de trein terug naar Manipal kan pakken, dat is echt een heel stuk comfortabeler, zelfs al moet ik General Class gaan en heb ik dus in alle waarschijnlijkheid geen plaats om te zitten.

07:00 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mysore, paleis, geld, bus, trein |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.