20-02-08

Goa - Anjuna

Ja, watte, de tocht naar Goa was zo mogelijk nog erger dan verwacht...

Om 16uur stipt kwam de bus aan, maar amai, semi-deluxe zag dat er niet bepaald uit, hoor!! Dan toch maar ingestapt en al direct iemand van mijn plaats weg moeten jagen en dan gemerkt dat de zetels niet eens naar achter geduwd konden worden.
Maar de stoel naast mij was niet gereserveerd, dat was dan toch al goed nieuws!
Toen ik ging boeken, vroegen ze mij of ik een "ladies seat" wou, omdat ik alleen was... Waarom niet, he? Dus toen de bus zo langzaamaan vol liep en er telkens iemand vroeg of de plek naast mij vrij was zei ik altijd "Ladies seat"! En blijkbaar waren er bijna alleen maar mannen die die route 's nachts namen. Uiteindelijk reclammeerde er dan een oude, dikke vent die nog stonk ook, dus ik was zeker niet van plan om hem naast mij te laten zitten!! Ikke dus voet bij stuk gehouden en toen de conductor kwam, begon hij tegen hem te reclammeren... De conductor zei dan "One ticket, one seat", maar hij kon ook niet echt iets doen, want ik had wel degelijk het recht om alleen naast een vrouw te gaan zitten! En dus vroeg die mens aan de vrouw op de stoel achter mij of die misschien wou wisselen, maar zij had met haar man en zoontje twee stoelen, dus die moesten naast elkaar blijven zitten. Dan ging hij dus naar de Israelische toeriste die daarachter zat en waar ik al een babbelke mee gedaan had tijdens de plaspauze, maar die zei dat ze naast haar man wou blijven zitten.
Uiteindelijk had hij dan toch nog iemand gevonden die wou verhuizen, maar nog geen 10 minuten later, bij de volgende stop stapte hij weer uit!! Dat is nu toch echt moeilijk doen om moeilijk te kunnen doen, he??

Enfin, het grootste deel van de nacht had ik dan toch twee stoelen voor mij alleen, wat het toch al iets comfortabeler maakte...
Maar dan, rond half zeven stopte de bus opeens, in de middle of nowhere, op een geimproviseerd parkeerterrein. Aiaiai, geen goed nieuws! Blijkbaar was er een of andere staking en was de weg geblokkeerd!! Pfff, we waren juist in Goa, maar nog zo'n 5 kilometer ten zuiden van Palolem, het meest zuidelijke strand en ik wou naar Panaji, de hoofdstad in het noorden.
De andere toeristen dus maar uitgestapt en te voet richting Palolem, maar voor mij was dat niet echt een optie, ik was daar ook al eens geweest. Dus eerst maar wat gelezen, eens naar de WC (lees, zo ver mogelijk weg van alle auto's) geweest, een toereke rond te bus (maar ik kon niet te ver weg gaan, want ze moest zo eens vertrekken), ...
Dan uiteindelijk toch maar eens helemaal naar voor gewandeld om te zien wat er aan de hand was en hoe lang het nog zou duren. Toen zag ik dat ze wel moto's en scooters doorlieten, dus terug naar de bus om al mijn gerief bijeen te zoeken en dan maar beginnen liften, om toch wat vooruit te kunnen, he, de politie schatte dat de blokkade nog tot 18uur zou duren en zo lang wou ik ook niet wachten!
Ik had nog maar 1 iemand gevraagd, maar die ging maar een paar kilometer verder, dus niet tot een stad waar ik de bus zou kunnen pakken en toen kwam er opeens beweging in de zaak!! Iedereen dus terug naar zijn bus/auto en iets na negen uur waren we dan toch weer terug op weg! En om half elf was ik dan eindelijk in Panaji en kon ik eindelijk nog eens iets eten...

Dan naar Old Goa voor wat te gaan sightsee-en en het eerste dat mij daar opviel was dat het pokke-warm was! Amai! In Panaji had ik dat zo niet gemerkt, maar daar kon ik opeens echt de hitte niet verdragen! In elke kerk bleef ik efkes op de achterste rij zitten, gewoon omdat het wel tamelijk fris was daar binnen en ik dan wat kon afkoelen! En behalve kerken is er in Old Goa niks te zien... Dus ik deed niks anders dan 100 meter wandelen, vijf minuten rusten en dan de kerk eens bekijken, pffff, niet te doen!!

Uiteindelijk terug naar Panaji om mijn rugzak op te halen en van daaruit dan naar Anjuna vertrokken. Eerst een hotel gezocht, iets goedkoop gevonden (zelfde prijs dan in Mysore, maar dan zonder badkamer), bikina aangedaan en naar 't strand vertrokken om een frisse duik in het water te nemen!
Ja, amai, dat was ook een vergissing... Er waren verschillende mensen aan het zwemmen, en de mensen die in de zee vertrokken hadden geen een van allemaal schoenen aan, maar toen ik vijf meter in de zee was, stapte ik op een rots en omdat er een golf aankwam, verloor ik mijn evenwicht en viel mijn voet dus neer op die rots, Aaaw!
Gelukkig was die wel hard, maar niet scherp en was ik dus niet gesneden, maar toen ik uit het water gesukkeld was (opeens waren er precies overal rotsen en vond ik Anjuna niet meer tof!!), zag ik dat mijn voet verdorie dik en hard was en het deed ook zeker genoeg zeer.... Pfffff!
Ook vandaag doet het nog pijn en is het wreed ambetant om te stappen, wat ook wel een probleem is, omdat er hier geen rikshaws zijn en ik niet goed genoeg met een scooter kan rijden om me hier in het verkeer te wagen, ik heb geen doodswens!

Vandaag was het dan de allombekende markt in Anjuna, waar mensen vanuit heel Goa naartoe komen, maar eigenlijk vond ik het niet echt de moeite! Ok, 't was wel groot, maar uiteindelijk verkopen al die mensen in al die stallekes dezelfde overprijsde spullen die eigenlijk toch niemand kan gebruiken...
Ik heb alleen maar een paar sleffers voor mezelf gekocht...

De rest van de dag dan aan het strand gelegen, gelukkig was het niet zo heet als gisteren, er was een koel windje, want ik wou niet bepaald vaak in het water! Ben er maar ene keer ingeweest en dat was voorzichtig, maar tot aan mijn knieen of zo...

Ik heb hier trouwens al superveel geld uitgegeven aan eten, terwijl ik niet eens op restaurant geweest ben, gisteren een supermarkt ontdekt. Mijn avondmaal bestond toen uit meergranenbrood en een blok Zwitserse Emmentale, een heel blok! Tja, ik heb nu eenmaal geen frigo, dus had ik gegeten tot ik niet meer kon en dan de rest van de kaas langs de buitenkant op de vensterbank gelegd, want ja, binnen zou dat direct beginnen zweten, he! Toen ik dan 's avonds terug kwam, heb ik de rest ook nog opgegeten, want ik kon dat ook niet laten liggen tot 's morgens, dan zou het echt niet meer goed zijn... Dus de keuze was tussen veel te veel eten, of de overschot weggooien...
En vandaag een baguette met een hele bol brie (allee ja, 't was maar een klein bolleke, maar daar zou ik in Belgie toch wel drie keer van kunnen eten). Jaja. dat had gesmaakt! Jammie!!

Morgen neem ik de bus terug naar Panaji om daar de oude Portugese sfeer op te snuiven. En dan door naar Margao, waar ik om half acht de trein terug naar Udupi neem... Jammer, maar helaas... Maar, 't is maar voor een paar dagen en die zullen goedgevuld zijn met inpakken, opruimen, afscheid nemen, en meer van dat leuks!

17:35 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (2) | Tags: goa, anjuna, eten, zwemmen, strand, zon |  Facebook |

Commentaren

oei ai ai. zie dat ge de laatste dagen niets breekt hé? Want dan zal het niet meevallen denk ik. En de ongemakken van alleen reizen moet ge er bij nemen.Waren de kerken de moeite?
Genieten nog maar van de laatste dagen want éénmaal thuis is het weer helemaal aanpassen waarschijnlijk. Veel plezier nog!.
Mama

Gepost door: Mama | 21-02-08

geniet er nog van! Hey Tessa!

Wat een avonturen allemaal! Echt leuk om alles te lezen! Mijn excuses dat het al ff is geleden dat ik nog iets van me heb laten horen, maar als'k 's avonds van't werk kom, heb ik meestal geen goesting om nog achter de pc te kruipen... Maar nu heb ik me terug verdiept in je verhalen ;-).
Zo, geniet er nog van de laatste dagen! En voorzie maar een datum om af te spreken hé als je terug bent.

Dikke zoen!

Gepost door: Ines | 21-02-08

De commentaren zijn gesloten.