01-03-08

Verscheurd...

Nog effe terugkomen op de vorige post, eergisteren ging ik naar Kanyakumari gaan, de zuidelijkste tip van India, maar ik ben er nooit geraakt... Was een beetje laat vertrokken en toen ik een half uur op de bus stond te wachten en die nog altijd niet kwam, had ik het nog eens gevraagd en toen bleek dus dat ik eerst terug naar Trivandrum (10 km noordelijker) moest. Op de bus zat er dus iemand naast mij die mij constant aan het aanraken was, eeek, eerst dacht ik dat het met zijn elleboog was, dat hij niet genoeg plaats had, dus zette ik mijn handtas tussen ons in, maar ik voelde het nog altijd en toen zag ik dat hij dat met zijn vingers aan het doen was!!! Dus dan nog verder gemanouvreerd en toen was dat toch gedaan en begon hij met zijn knie, aaaargh!!!
Ik was dees land effe kotsbeu toen, ik wou weer op de bus kunnen zitten zonder aangeraakt te worden, over straat lopen zonder nagestaard te worden, ... Ik was het hier beu en wou naar huis!!!
Maar toen dacht ik aan Emeline en CJ en Elena en Yajur en ik wil hen hier niet achterlaten!! Als ik ze kon meepakken, dan kwam ik zo terug, maar jammer genoeg kan dat niet, he! Pfff, ik voelde mij zo verscheurd toen!!
En dan ben ik dus maar terug naar 't strand gegaan, ben niet meer in Kanyakumari geraakt... Toen wou ik ook terug naar Manipal, maar Kerala is echt veel te mooi, ik ben blij dat ik gebleven ben! 

Woooooooow, Kerala is zo schitterend!!!!

Echt waar, totaal anders dan de rest van India en echt supermooi... Vandaag heb ik de "Backwaters" afgevaard (allee ja, eigenlijk op, van zuid naar noord), de hele dag op de boot en 't was echt super! Palmbomen, dorpjes, ... Alles is zo groen hier! De natuur is echt schitterend! Je zal het wel zien als ik foto's kan opladen, want dat is echt moeilijk te omschrijven...

Varkala was ook echt de moeite, een supermooi strand, een van de mooiste van India, maar ook een van de gevaarlijkste, ik heb dus niet gezwommen. En ik had er een superleuk guest house, we sliepen met z'n allen op het dak en werden deze morgen wakker gemaakt door de geluiden van de jungle! Echt speciaal!!

En het eten in Kerala, njammie!!! De thali's zijn hier supergoed, de rijst is (veel) meer dan dubbel zo groot dan de rijst in de rest van India (en Belgie), en vis, njam! Eergisteren vis gegeten die gemarineerd was en dan in een bananenblad gegrild, gisteren scampi's, ... Njam njam, ik heb hier op een paar dagen al meer Indisch gegeten dan normaal op een maand, denk ik, dit is echt goed!!
En fruit, dat is zo vers en zo zoet allemaal, pffff, ik zou hier wel kunnen blijven! In Kovalam had ik de eerste dag een fruitsla gekocht bij een oude vrouw op de dijk, die snijdt dan het fruit voor uw ogen en dan kunt ge 't direct opeten en ik ben er daarna elke dag teruggegaan!! En elke dag gaf ze mij een beetje meer, voor hetzelfde geld! Het mango-seizoen is hier terug aan het beginnen, en die zijn zo goed!!
Ik zei hier altijd "In Belgie leef ik om te eten, hier in India eet ik om te leven", maar hier in Kerala is dat niet waar, hoor! Amai!!!

16:48 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (1) | Tags: afscheid, kerala, backwaters, varkala, allepey, eten |  Facebook |

Commentaren

Hey Tessa,

Ik ben terug bijgelezen na een inactiviteit van 1.5 maand. Geniet nog van je laatste dagen en tot ergens in België.

Gepost door: Liesbeth | 01-03-08

De commentaren zijn gesloten.