04-03-08

Kochi - Ernakulam

Pffff, onderhand ben ik Kochi wel echt beu!!!

Gisteren ging ik dus naar het strand gaan, in de Lonely Planet omschreven als "Kochi's best kept secret"... Ja watte, het strand was op zich niet bepaald de moeite, maar twee meter breed en dan wat rotsen, pfff, we zijn meer gewoon, he! Allee, de zee keek me dan toch uitnodigend aan (Kerala is echt veeeeel te warm voor mij), maar ik had mijn T-shirt nog niet uitgedaan of er stonden al 10 Indians te kijken... Maar, onder het motto "Dat ben ik nu onderhand ook al wel gewoon", toch mij maar uitgekleed, ingesmeerd en naar de zee vertrokken. Ik was nog geen vijf meter in het water en er zaten al 5 mannen onder mijn parasolleke!! Waar ik dus wel mijn handtas met paspoort en credit card had achtergelaten!!! Aaarrgh, dan maar terug uit het water, mijn gerief bijeen gezocht en vijf meter verder in de zon gaan liggen. Toen ik effe later echt wel een duik nodig had, mijn handtas maar achtergelaten bij een paar toeristen die wat verderop zaten (en die toen ook supervriendelijk voorstelden of ik bij hen wou komen zitten, als ik mij te veel stoorde aan de starende blikken). Mij dan maar laten opdrogen en terug richting fort Cochin getrokken, de fun was er al lang af, toen!

Het strand was dus geen succes, de cooking class daarentegen!!! Amaaaai!!! Zelf moesten we niks doen, hoor, alleen maar de recepten opschrijven, de man des huizes sneedt de groenten en de vrouw deed "the cooking itself", wij moesten gewoon maar toekijken (en zien dat het goed was!). En 't was echt superlekker! En gezellig, we waren met z'n zevenen en dan de vrouw en haar gezin (blijkbaar studeert een van haar zonen ook in Manipal!). "We" hadden dus een fish-curry gemaakt (met tonijn), chappathi's, Ulathu, Thoran en Sambar. En dat mochten we dan ook nog opeten, allemaal voor 10 euro, dat valt dus nog mee, he! Maar ik twijfel of ik dat thuis allemaal zal kunnen maken, misschien wel, maar dan moet ons papa toch maar eerst vanalle kruiden (kurkuma, komijn, chilli, hing, ...) in huis halen! En dan zijn er nog groenten die ik nog nooit gezien had (soort van mini-komkommer), of waarvan ik zeker weet dat we ze thuis niet hebben (groene banaan), dus tja... 't Zal zeker niet hetzelfde zijn!

Ondertussen ben ik in Ernakulam, het vaste land vlakbij fort Cochin, en hier valt dus helemaaaaal niks te beleven, pffff! Eerst al een hele bevalling om een hotel dichtbij het station te zoeken, hetgene dat in de Lonely Planet aanbevolen werd, had alleen een kamer met TV vrij en was dus 100 rs duurder. Dan maar verder op zoek, maar uiteindelijk een kamer gezien die goedkoper was, maar daar wou ik voor geen geld van de wereld blijven, zo smerig!!! En dan waren er nog dormitories vol met Indische mannen, nee bedankt! Dus uiteindelijk maar voor de kamer met TV gekozen, 't was er tenminste proper en 't is dicht bij 't station, morgen vertrek ik hier eindelijk!! Om 6u45 neem ik de trein naar Calicut, vanwaar ik dan een bus neem naar het Wayanad Nature Reserve. Hopelijk is het de moeite!! En kan ik wilde olifanten en zo zien... In de Lonely Planet is het omschreven als "If Kerala is God's Country (wat hier gezegd wordt door de overheid), than this is his garden of Eden". Veelbelovend, dus, maar dat was Cherai Beach ook... Ik zal dus maar niet te hard hopen!!

13:40 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ernakulam, kochi, trein, hotel, kerala, koken, eten, kruiden, strand, zon, zee |  Facebook |

Commentaren

Tot gauw Hey!

Bedankt voor je kaartje! Het zat gisteren in de bus.
Spijtig te horen dat je de laatste dagen wat nare ervaringen hebt moeten ondervinden.
Hopelijk worden de allerlaatste dagen nog kei goed!
Laat je weten wanneer je juist in Zaventem aankomt? 'k Ga proberen om dan volgende week zeker langs te komen. 't Is dat het zo ver is hé ;-)

Dikke zoen en tot gauw!

Gepost door: Ines | 04-03-08

De commentaren zijn gesloten.