05-04-08

Veilig en wel aangekomen in Montreal!

Lieve mensen!

Vandaag aangekomen in Montreal en amai; iedereen spreekt hier Frans... En het sneeuwt hier! En nog geen klein beetje!
Het hostel ziet er wel tof uit, de eigenaars zijn een heel vriendelijk koppel en de andere bewoners zijn allemaal supertof! Ik heb hier in vier uur al meer met de andere gasten gepraat dan in New York in vier dagen!! Ik heb dus de Lonely Planet nog niet opengehad, heb nog geen plan en weet nog niet hoe lang ik hier in Montreal ga blijven... Ik zal daar dus morgen eens werk van maken! En voor de rest het een paar dagen rustig aan doen. In New York ben ik elke dag meer dan 12 uur van het hotel weg geweest en vandaag heb ik wel gevoeld dat een relaxdagje een welkome afwisseling was!

Ik heb ook geprobeerd om mijn memory card terug aan de praat te krijgen, maar ze wordt niet herkend door de computer en ik kan ze dus ook niet formatteren... Pffff, denk dus dat ze niet meer gaat werken... Morgen gaat Robin, de plaatselijke computer expert er eens naar kijken, maar ik heb er mijn twijfels over, gelukkig heb ik de meeste fotos nog. En blijkbaar heeft ScanDisc een lifelong guarantee, maar daar heb ik nu wel niet veel aan, he!

Oh ja, daarstraks toch wel effe een paniek momentje gehad! Op het vliegtuig naar Montreal waren we dus maar met 7, t was zo n vlieger met maar twee stoelen langs elke kant, ik zat op rij 13 en daar waren zelfs maar twee stoelen, want aan de andere kant van de gang was de wc. Toen de stewart dus zei dat het vliegtuig maar voor 7/50ste volzat ben ik dus maar een aantal rijen naar voor verhuisd. Aangekomen in Canada moesten we eerst door de douane en toen ik daar mijn brief van de ambassade liet zien stuurden ze mij door naar immigratie. Daar natuurlijk een kwartier moeten wachten voor ik aan een loket mocht komen, maar toen was alles toch wel vlug in orde; ik mag hier blijven en werken tot 4 april 2009. Tegen dat ik dus aan de bagageband was, waren die zes andere mensen natuurlijk al lang weg! En van mijn rugzak geen spoor, ook al stond JFK nog altijd op dat scherm... Ikke maar zeker lang genoeg gewacht dat de band al rond geweest was en toen uiteindelijk maar naar de bagageclaim van Delta. Ik had dan wel mijn toiletzak in de handbagage, maar geen proper ondergoed of sokken of t-shirt of zo, pffff! Aan de balie dan mijn verhaal gedaan en blijkbaar halen ze alle bagage die niet opgehaald wordt van de band en die wordt dan bij hen in een bureautje gezet. Dus, had ik mijn rugzak toch terug!! Oef!
En toen was het tijd om de shuttle bus (10 euro, er is daar geen openbaar vervoer tot aan de luchthaven) naar de stad te nemen en met het achter mij laten van de luchthaven moest ik ook het oh zo vertrouwde Engels achter mij laten en de sneeuw in! Toch een beetje vakantiegevoel dus, alleen anders dan verwacht!!

03:29 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (1) | Tags: montreal, computer, foto s, sneeuw, bagage, luchthaven |  Facebook |

Commentaren

blijven en werken tot 4/4/08? Zeker een foutje of ben je al te laat om terug naar huis te komen?
Veel plezier hé?
Mama

Gepost door: mama | 09-04-08

De commentaren zijn gesloten.