12-04-08

Quebec City!

Gisteren aangekomen in Quebec City! En serieus de verkeerde dag uitgekozen...
Het begon nochtans goed, hoor, ik had zo`n shared ride gevonden en Laurianne, de driver, was heel vriendelijk enzo en reed heel veilig en ik had het meeste van de weg geslapen. Normaal zou ze ons dan afzetten in een suburb, waar al deze carpoolers samenkomen, maar toen ik vroeg of iemand wist waar ik welke bus moest pakken, vroeg ze waar ik naartoe moest en heeft ze me dus voor de deur van het hostel afgezet!

Het hostel zelf is ook wel ok, niet zo tof dan in Montreal, en een stuk groter en dus ook minder gezellig, maar het water is warm, het ontbijt is goed en de kamers zijn proper. Er valt dus niet te klagen, he!!

Maar vandaag is het zo`n slecht weer!! Pffff, echt niet aangenaam... Wind en sneeuw, pffff. En zo van die vettige, papperige sneeuw, ge weet wel, jak! Al een chance dat het een shoes free hostel is, want wat voor een viezigheid zou dat anders geven??

Ik heb dus nog niet al te veel gedaan vandaag, als je wat uit de wind blijft gaat het wel, maar als je dan een hoek omdraait, pffff en je krijgt de wind en sneeuw in je gezicht, .... Er valt hier trouwens ook niet veel te doen met zo`n slecht weer, want het zijn vooral de straatjes en parkjes en de oude haven die de moeite waard zouden zijn!

Enfin, ik blijf hier waarschijnlijk maar tot maandag en ga dan terug naar Montreal om vandaaruit de trein of het vliegtuig naar Halifax, helemaal het oosten te nemen (keep up met mijn blog, want de plannen veranderen elke dag!).
Maar, ik ga morgen ook eens mijn cv maken en afprinten, want 3 op 4 restauranten en winkels zoeken hier personeel, dus misschien maak ik met mijn gebrekkig Francais avec des cheveux nog wel een kans en kan ik dus hier wel een tijdje blijven!

 

21:10 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (2) | Tags: quebec, hostel, sneeuw, weer, koud, werk |  Facebook |

Commentaren

Hallo ik heb hier wat aan het lezen geweest...ik wens U nog een fijne tijd ginder en lieve groetjes

Gepost door: Eendagsvlieg | 15-04-08

Probeer die sugar shacks maar eens te bezoeken dat is volgens mij wel de moeite en dan kan je aan ons vertellen hoe ze de "syrup" maken.
Misschien kan je in Montreal wel een jobke vinden. Succes ermee.

Gepost door: Reinilda Van Gool | 15-04-08

De commentaren zijn gesloten.