23-04-08

Bye bye Montreal...

Gisteren ben ik dan toch eindelijk uit Montreal vertrokken! 't was zondag nog supertof geweest; we waren naar het musee des beaux arts geweest en in de late namiddag naar Tam Tam du monde; in de zomer is er in Montreal elke zondag een "bijeenkomst" van mensen met en zonder tamtams in het Parc du Mont Royal, iedereen brengt wat bier en maakt er een gezellige namiddag van, genietend van het zonnetje!!

Maar, 's avonds terug in het hostel heb ik dan toch mijn trein naar Halifax geboekt om de volgende dag te vertrekken... Ik had eerst nog met het idee gespeeld om een vlucht te boeken, maar de goedkope vluchten waren alleen 's morgens vroeg of 's avonds laat en dan is er dus geen openbaar vervoer meer en zou ik dus een taxi moeten pakken.

Anyway, gisteren dus op de trein gestapt; eerst nog een boek, wat sandwiches en snacks (cote d'or.... mmmm) gekocht en ik was klaar voor een reis van 21 uur!
En ik zat nog maar pas of Isabelle stapte op de trein; een meisje waarmee ik in Quebec een kamer gedeeld had, dus deze namiddag toen we allebei wat wakker waren hebben we ons nog altijd niet verveeld, hoor!!

Toen ik een paar weken geleden mijn rugzak op de luchthaven incheckte gaf de weegschaal 13 kilogram aan; gisteren 46 pond!! Ze hebben er zelfs een sticker "zware bagage - buig de knieen" opgeplakt! Pffff, dat moet ik vanaf nu dus altijd meezeulen... Waarom wou ik toch een tent kopen?

Vandaag dus aangekomen in Halifax en ingecheckt in het HI hostel, eerst nog een lidkaart moeten kopen, maar het verschil in prijs is 5 dollar per nacht, dus die 30 dollar haal je er op 6 nachten uit, he!
Omdat er hier geen concurrentie is, is het hostel wel duur, hoor; 25 dollar per nacht en geen ontbijt... Oh en streng!! Geen alcohol, geen slaapzakken, geen gemengde kamers, een deur die 's nachts op slot gaat; er zijn hier meer regels dan op kot!?

Verder vandaag naar het Atlantisch museum geweest, en spaghetti gekookt... Vanavond heb ik geen plannen meer!

Oh ja, 't is hier in Nova Scotia 1 uur later dan de klok hier rechts aangeeft en een stuk kouder, als ik morgen tijd heb, ga 'k dat wel eens veranderen...

03:12 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nova scotia, reis, trein, hostel, tent, bagage |  Facebook |

Commentaren

profiteer hey, maak nog maar veel plezier, want je eerste maand is al bijna om. Precies de laatste dagen wel leuke dingen gedaan. Ik heb net een klein speechke gamaakt voor op het gemeentehuis voor het feest van bomma en bompa. We zullen je daar weer missen, maar we nemen je mee (allee en paar mooie foto's dan toch);
Dag Mama;

Gepost door: mama | 24-04-08

De commentaren zijn gesloten.