26-04-08

Prince Edward Island in de sneeuw!!

Eergisteren in Halifax zag het ernaaruit dat het mooie weer niet zou blijven duren en in zo'n klein stadje aan het water valt er niet veel te beleven in de gietende regen!!

Dus had ik op internet opgezocht waar in de buurt het beter weer leek en alle eilanden rond Nova Scotia werden overspoeld door een regenwolk, behalve Prince Edward Island. Dus, hostel gebeld, shuttle geboekt en de volgende morgen kon ik vertrekken!

Gisteren ben ik hier dus rond de middag aangekomen, in de gietende regen!! Pffff! Levi van het hostel had me gezegd dat het een dikke 20 minuten wandelen was vanaf de busstop of een taxirit voor 6 dollar. Allee, ik was eerst dan maar iets gaan eten in de Burger King, in de hoop dat het zou opklaren of dat ik een bus zou zien passeren, maar natuurlijk geen geluk...
Aan een van de oudere employees had ik dan gevraagd in welke richting ik zou moeten wandelen, en toen zij ze "You're not from around here, are you love?" en dan vroeg ze waar ik dan wel vandaan kwam en toen ik zei Belgie, zei ze "er werkt hier iemand van Belgie!!" en toen was ze dus Rita (die mij eigenlijk al bediend had) gaan halen, super grappig!!

Uiteindelijk dan toch een bus gevonden, maar die dropte mij nog meer dan een kilometer van het hostel, in de gietende regen!! Uiteindelijk dan toch doorweekt aangekomen in een supercool hostel!
En de rest van de dag niet meer buitengeweest, want ik had mij nog maar net gesetteld en de regen sloeg om in sneeuw... En ze hebben hier dus movies on demand op tv, woehoe!! En superveel gezelschapsspelletjes!

Morgen ga ik waarschijnlijk een auto huren om rond het eiland te cruisen, want blijkbaar is hier dus zo goed als geen vorm van public transport, alleen een city-bus hier in Charlettetown...

00:49 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prince edward island, sneeuw, regen, weer, toeval, belgie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.