09-05-08

Gestrand in Digby...

Maandag toch wel effe stress gehad om waar ik die nacht zou slapen!! Ik had een lift terug naar Digby gekregen en zou dan de ferry naar St John nemen en daar op de unief blijven slapen, want die verhuren hier kamers in de zomer en zouden die dag juist openen.

Eerst de dag in Digby doorgebracht; wat gegeten, langs het water gewandeld, wat gelezen, ... en dan op weg naar de ferry effe bij het provinciaal toeristenbureau gestopt voor wat info en een wegenkaart. Per toeval daar iemand gevonden, want die zouden maar pas vandaag officieel openen, maar die vrouw was supervriendelijk en zei dat ze voor mij eens naar de unief zou bellen, maar daar pakte dus niemand de telefoon op!

En omdat er in St John geen hostel is, dan maar beslist om de ferry niet te nemen, maar toen had ik dus nog altijd geen slaapplaats voor die nacht! In het hostel op Brier Island hadden ze me gezegd dat er daar in Digby ook wel een hostel zou zijn, dus die dan gebeld en al twee berichten op hun voice mail achtergelaten, maar toen ik om vijf uur nog altijd niets gehoord had, begon ik toch wel serieus te panikeren....

Uiteindelijk dan de website van het hostel gevonden en die zouden maar pas volgende week openen! Dan nog maar eens gebeld en toen er toch iemand oppakte gezegd dat ik gestrand was en geen plaats had om de nacht door te brengen en dan mocht ik daar toch blijven slapen, als ik met de rommel van de verbouwingen kon leven!
Amai, ikke dus weer supercontent, een dak boven mijn hoofd, een matras op de grond, een warm deken en een comforter, meer moet dat niet zijn, he!!
En, ik had zelfs nog avondeten en ontbijt gekregen, dus zoals ons mama het zou zeggen, ik was toch weeral met mijn gat in de boter gevallen! Het had zo hopeloos geleken in de namiddag, maar uiteindelijk was alles toch weer in orde gekomen!
De eigenaars waren echt supervriendelijk! En als ik hier nog eens terugkom, zal ik dat hostel zeker niet overslagen, ik wil trouwens ook zien wat ze er uiteindelijk van gemaakt hebben!

De volgende dag had ik van de vrouw van het informatie kantoor nog een lift gekregen voor een rit van 3 uur, ze waren mij zelfs voor de deur komen oppikken!! En dan gewacht op de twee meisjes van Montreal en we konden aan onze roadtrip beginnen!

De voorbije drie nachten dus ons tentje opgezet; eerst op de enige camping op de weg naar Cape Breton Island die al open was, maar dat was eigenlijk meer een recreatiedomein voor bejaarden en gehandicapten, die soms een RV meebrengen, maar we mochten toch ons tentje opzetten!
En de tweede en derde nacht op een camping op Cape Breton Island die eigenlijk ook nog niet open was, maar de eigenaar had gezegd dat we al wel mochten komen en gewoon de betaling via credit card konden regelen!

Vanavond nemen we de ferry naar Newfoundland, dus geen tentje, we slapen in de boot voor de verandering, en morgen nog eens in een hostel, mijn haar moet dringend gewassen worden, dus een doucheke zal me wel goed doen!

De commentaren zijn gesloten.