13-05-08

Alweer gestrand...

Een paar uur geleden zijn we eindelijk weer in Nova Scotia, op het vaste land, toegekomen. Vrijdagavond hadden we de ferry naar Newfoundland genomen, waar we dan zaternamiddag in een hostel (in een oud ziekenhuis, supercool) incheckten.

Newfoundland was echt schitterend!! Supermooi!! We zijn er het Gros Morne National Park gaan bezoeken en dat was echt zo hard de moeite! Meren, sneeuw op de bergtoppen, eindeloze bossen, ... Super!

Zondagmorgen belden we dan om de ferry voor zondagavond te boeken om terug te keren, maar die was blijkbaar al volgeboekt omdat de ferry 's morgens niet had kunnen vertrekken omdat er teveel wind was.
Wij dus maar geboekt voor de ferry van maandagochtend en dus zondag 's nachts terug naar de haven gereden. Daar aangekomen hadden we gehoord dat de ferry die zaterdag vertrokken was nog altijd niet terug was en er sindsdien nog altijd geen ferry vertrokken was!! Zucht!!

En er was dus niks te zien in dat havendorpje!! Het weer was superslecht, vooral veel wind en de bibliotheek, de enige plaats met internet access was niet open... Wij dus maar elke twee uur gebeld voor een update van de toestand van de ferry en ze zeiden elke keer dat er maandag nog wel een ferry zou vertrekken, zo gauw die zou aankomen. Maar eerst was dat om 16uur, dan om 18uur en uiteindelijk om 21.30uur. Wij dus maar op tijd gegaan, want ook al hadden we gereserveerd, die ferry zou overvol zijn! Uiteindelijk waren we dus om 19uur al in de terminal, betaald en alles en was de ferry er nog altijd niet.

Uiteindelijk iets na middernacht dus toch kunnen boarden en uiteindelijk deze morgen rond een uur of acht in Nova Scotia aangekomen, pffff! Het is dus al van zaterdagavond geleden dat we nog in een bed geslapen hebben, om van een douche nog maar te zwijgen...

Maar Newfoundland was het wel waard, hoor!

Vandaag zijn we weer in de Annapolis Valley, morgen gaan we terug naar Steph's thuis en overmorgen vertrek ik dan naar New Brunswick, waar ik waarschijnlijk een nachtje in een vuurtoren ga slapen en dan weer naar Montreal ga vertrekken.

Hopelijk heb ik hier in de bewoonde wereld weer eens wat vaker internet access!

De commentaren zijn gesloten.