19-06-08

Choose your favorite title from the options below

1. Sneaky peak in the senate
2. "California here I come"
3. My life in the fast lane...

Amai, zone droge post dat ik hier gisteren getypt heb!!
Bij deze dus een nieuwe poging, als ge de post hieronder nog niet gelezen hebt, slaag die dan maar gewoon over...

Ik ben dus nog altijd in DC en ik vind het hier wel tof, 't is weer helemaal anders dan andere steden, en best wel groot, wat ook wel eens een welkome afwisseling is, want "downtown" de meeste Amerikaanse steden zijn echt maar klein.

Gisteren ben ik dus het Capitol gaan afzien, bijna alles is hier gratis in DC, maar ge moet al supervroeg 's morgens in de rij gaan staan, want ze geven maar een bepaald aantal toegangspassen.
Enfin, ik had er dus een voor het Capitol bemachtigd en amai, da's echt de moeite; vooral de rotunda is gewoon niet de beschrijven, ge moet dat echt zelf gezien hebben!
Ik zat in de groep met een hele school van California en toen we onze headset moesten teruggeven, waren er drie verschillende wegen uit de kamer waar we toen waren en de gids had dus niet gezegd welke we moesten hebben... Ikke dus die school maar gevolgd, maar toen moest ik opeens mijn gsm en foto-toestel en reisgids in een doos steken en toen wist ik dus dat ik niet de juiste weg gekozen had!
Maar ja, dan toch nog maar blijven volgen en aan een van de leerkrachten gevraagd waar we eigenlijk naartoe gingen. Die zei dus dat we naar de senaat gingen kijken, maar dat ik daar eigenlijk een pas voor moest hebben, maar dat ik maar moest volgen en doen alsof ik bij hen hoorde. Uiteindelijk heeft dus niemand iets gevraagd en kreeg ik gewoon ook een info brochure en toen mochten we binnen!
Eigenlijk best wel saai, ik weet trouwens niet eens welke senatoren er juist waren (McCain, Obama en Clinton ken ik wel, maar die waren er niet...), maar ja, da was dan toch nog een extraatje voor mijn rondleiding!

Verder nog naar een paar musea geweest en naar het Witte Huis gaan kijken, maar toen de president thuis kwam of vertrok (dat weet eigenlijk niemand), moest dus iedereen weg van voor de hekken! Die dan ook nog superver van het huis staan. Daar kunt ge natuurlijk niet zo maar binnen. Allee ja, er is wel een toer van het beneden verdiep, maar dat moet ge maanden op voorhand regelen.

Ondertussen heb ik ook nog eens nagedacht waar ik binnenkort naartoe ga, straks neem ik de bus naar Chicago voor een paar dagen en vandaaruit trek ik dan terug naar Toronto. In Canada ga ik dan een paar dagen natuur opsnuiven, in een kano trip in het Algonquin nationaal park. En dan, the fourth of July, vlieg ik naar San Diego! Tja, ik had die vlucht wel beter een dagje vroeger geboekt, want nu ga ik dus maar heel weinig van de belangrijkste Amerikaanse feestdag meemaken, maar ja, dat is dan maar zo, he!
En nu heb ik nog een dagje in Toronto om uit te rusten van mijn kano-trip voordat ik dus helemaal naar de andere kant van het continent vertrek!

Binnen een paar dagen dan eens nadenken, hoe ik de westkust wil bezoeken, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas staan zeker op het programma en natuurlijk ook de Grand Canyon, maar dan zijn er nog zoveel andere mogelijkheden; Tijuna (Mexico), Yosemite nationaal park, ...

Zoveel mogelijkheden, zo weinig tijd... Pffff!

Commentaren

Hey Tessa! Wegens tijdsgebrek je blogje de laatste tijd niet vaak kunnen bezoeken en ik zal wat tijd nodig hebben om bij te lezen precies! Altijd fijn om hier te komen lezen. Ik ben net terug van Spanje maar als ik zie waar jij overal komt... om jaloers van te worden! Ik heb het eerlijk gezegd niet zo voor de US maar er staan toch nog een paar TO-DO's op mijn lijstje die ik zeker eens wil gezien hebben daar... Enne wat die Starbucks betreft... hopelijk komen er hier snel een paar! Dikke zoen en tot gauw, Stella x

Gepost door: Stella | 22-06-08

fourth of july Ziet er weer allemaal erg leuk uit. Tja en wat die tijd te kort betreft, vergeet niet dat er nog mensen zijn die het met 14 dagen moeten stellen, echt om jaloers van te worden.
Don't forget de 4de juli moet er nog iets anders gevierd worden!!!

Gepost door: Reinilda van Gool | 22-06-08

Hey meisje Hey meisje,
Hoe is't daar? Al ff geleden dat je nog op je blog bent geweest precies...
Geniet ervan!
xxx

Gepost door: Ines | 01-07-08

De commentaren zijn gesloten.