03-08-08

Oh Canada...

Waar moet ik nu weeral beginnen??

Yosemite was dus zo goed als verwacht; of zelfs beter! Adembenemd, goed gezelschap, mooie hikes and schitterende uitzichten, wat wil een mens nog meer?? Een paar dagen kamperen (1 of andere kerkgroep had onze site wel ingepikt, maar kom) in een schitterende omgeving, na het hiken in een rivier of meer duiken om af te koelen, ... Als je ooit California bezoekt mag je Yosemite zeker niet overslaan!!

Daarna een 22uur durende treinrit (pfff, never again) naar Portland waar Scott en Rose mij een superleuke tijd bezorgden, lang leve couchsurfing; BBQen met hun Koreaanse studenten, naar de fitness, pannenkoeken bakken en best of all: in de fonteinen spelen!!! Dat mag dus in de VS en is supercool op warme dagen! Ik was zelfs een dagje langer gebleven om mee naar hun mustache-meeting te kunnen gaan; foto's van mij met een snor volgen dus niet op deze site!!

Van daaruit naar Seattle, waar ik dus maar twee dagen gebleven ben, maar dat ook wel de moeite was, een leuke stad en superlekker seafood! Njam njam! En watertaxi's, wat ze in de VS allemaal niet uitvinden, he! Maar die waren wel supergoedkoop en gaven een goed uitzicht over Seattle en een leuke manier om naar het strand te gaan!

Gisteren dus na middernacht in Vancouver aangekomen, het ging weeral niet vooruit aan de grens :( En ik ging hier in Vancouver couchsurfen. Ik had tegen de kerel waar ik ging blijven slapen gezegd dat ik er rond een uur of 11 zou zijn. Eerst ging het vrij vlot aan de grens; iedereen kon na een minuut "ondervraging" doorgaan en ik was ongeveer in de helft van de rij en zat na een kwartier terug in de bus. Wel belachelijk, al onze bagage werd van de bus gehaald en die moesten we dan ook aan de douane laten zien, maar die was bij niemand onderzocht, er waren zelfs geen vragen over gesteld! Enfin, ik zat dus in de bus te wachten en opeens viel de rij stil en het duurde een eeuwigheid voor de laatste vier mensen door de douane waren. Ikke dan maar aan iemand gevraagd of ik haar gsm mocht lenen en een berichtje gestuurd naar Rob dat ik later zou zijn en gehoopt dat hij wat langer op zou blijven voor mij... Toen ik aankwam brandde er toch nog licht in huis, dus ik mocht toch nog binnen. En ik heb mijn eigen slaapkamer, met een dubbel bed, yay!!! Luxe!
Vanavond ga ik naar een vuurwerkshow kijken, hopelijk samen met een vriendin uit Montreal, die ik om de 1 of andere reden niet kan bereiken :(
En verder probeer ik uit te zoeken hoe en wanneer en hoe lang ik naar de Rockies ga gaan. Ik denk dat het ondertussen gedaan is met couchsurfen, want als je zo'n tour doet, dan moet je altijd de eerste nacht op een bestemming in een hostel slapen en voor de tweede nacht verhuizen is nu ook niet bepaald de moeite, he... Tja, het zal dus weeral niet uitkijken worden naar de komende VISA rekening :(

02:35 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.