07-08-08

Walvissen!!!

Deze morgen zijn we hier op Vancouver Island walvissen gaan spotten!

Allemaal serieus warm ingeduffeld in een pak met ingebouwd reddingsvest en zelfs een muts en alles en toen mochten we in de zodiac, met z'n twaalven, juist gepast.
Iedereen was wel een beetje zenuwachtig, zouden we echt wel walvissen zien? Gisteren hadden ze grijze walvissen, hunchbackwalvissen en orca's gezien, misschien hadden we vandaag geen geluk...
Eerst een beetje "opwarmen", een paar puffins gezien, seals en sealions (vertalingen altijd welkom...) en dan afgezakt naar waar ze de voorbije dagen elke keer geluk hadden gehad in het zien van walvissen. En jaja, ook wij zagen wel 5 grijze walvissen!!! We hadden ze dan een tijdje vanop een afstand gevolgd en toen was het dus alweer tijd om terug aan land te gaan.

Gisteren in de bus trouwens ook een beer gezien, een cub en echt superklein en schattig!! Maar toen we de bus stopten om wat foto's te nemen verdween hij in het gras aan de kant van de weg... Van zijn mama was er geen spoor, hopelijk heeft ze hem niet achtergelaten, want hij was echt nog veel te klein daarvoor!

Morgen trekken we naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia en vrijdag weer terug naar Vancouver.

Tot blogs!

02:33 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

zeehonden en zeeleeuwen Walvisspotten lijkt me wel een leuke bedoening.
Alleen in zo'n zodiac kruipen en dan zeeziek worden dat is iets minder...
Was het dan zo koud dat jullie je zo moesten induffelen ?
Seals zijn volgens mij zeehonden en sea-lions = zeeleeuwen maar het exacte verschil tussen die twee moet je maar eens aan onze Wout vragen.

Gepost door: Reinilda van Gool | 07-08-08

PAPEGAAIDUIKER Puffin moest ik natuurlijk even opzoeken, het blijkt een papegaaiduiker te heten in het nederlands.

Gepost door: Reinilda van Gool | 07-08-08

De commentaren zijn gesloten.