20-08-08

Rocky mountains - waar moet ik beginnen?

Eindelijk nog eens internet! En stromend water, en electriciteit, en WC's die je kan doortrekken en en en... Eindelijk terug in een stad, dus. Jasper, voor zover het een stad te noemen is, 4000 mensen ergens in het midden van de Rockies, waw!

Ik was hier eigenlijk eergisteren al toegekomen, maar had nog geen tijd gehad om mij tot bij een computer te bewegen :)
Ik ben dus hier geraakt op een Moose, helemaal van Vancouver ;)
Eerst een tussenstop in Shushwap, een leuk stadje aan een meer en dan door naar Banff, de grootste stad in de Rockies.

In Banff ben ik dan van Moose gewisseld en met een andere groep op weg naar de wilderness lodges. Elke dag supermooie meren om naar te kijken en in te zwemmen (dat hebben we zelfs geprobeerd in Lake Louise, maar verder dan twee stroken geraakten we toch niet... Ik kon niet eens gillen, zo koud was het). En dan onze eerste nacht in "The beautiful outdoors"; een mini-hostel met twee cabins in Rampart Creek. Dit had nog wel "electriciteit", een beetje zonne-energie voor de frigo en twee lampjes per cabin. Maar ook een sauna!!! En dan Rampart Creek in voor afkoeling; bijna zo koud dan Lake Louise!

De tweede dag naar Columbia Icefields getrokken en over een gletsjer gewandeld, spannend!! De grootste gletsjer in Noord-Amerika is zo groot dan Vancouver (2 miljoen inwoners, dus waarschijnlijk dubbel zo groot dan Brussel) en wel 300 meter dik in het midden! En die avond trokken we naar Mt Edith Cavell hostel, waar de lampen op propaan werkten en we zelfs geen frigo hadden.

De derde dag nog gezwommen is een paar prachtige meren, een paar gletsjerwandelingen gemaakt en 's avonds terecht gekomen in Jasper, waar we onszelf dan maar eens op pizza trakteerden en onze laatste avond samen in het hostel spendeerden...
Een hostel dat ik trouwens geboekt had voor 3 nachten, maar die morgen gecancelled had, omdat ik mijn twee andere nachten op een camping wou spenderen; tot ik in het hostel het weerbericht zag, pfffff... Dan maar van gedacht veranderd, he, pfff! En nu ben ik dus nog in het hostel, 7 km van de "stad". Deze voormiddag hadden we een eeuwigheid op de shuttle gewacht en toen die eindelijk kwam, was die al vol!! Aargh! Dan uiteindelijk een taxi moeten bellen en ik was maar net op tijd in de stad om naar het station te gaan om afscheid te nemen van Sarah en haar mama Susan, die we in ons eerste wilderness hostel leerden kennen en die mij gisteren mee naar de hotsprings gebracht hadden. Zij namen vandaag de trein naar Prince Rupert, een van de mooiste trienreizen in de wereld!

Supergrappig hotsprings verhaal; de avond dat we in Jasper aankwamen zag ik Susan en ze zei me dat ze de volgende dag misschien naar de hotsprings zouden gaan en dat ik dan wel mee mocht. Maar die nacht was er een storm en de electriciteit viel uit (tot zover dus ons stromend water, licht en frigo's) en dus was Susan al vroeg naar de stad getrokken om te telefoneren en te internetten en zo. Wij liepen elkaar dus in de voormiddag toevallig tegen het lijf en ze zei dat ze nog niet zeker waren van de hotsprings, maar als ze zouden gaan, zou ze traag door de stad rijden om mij te zoeken. Maar ik had geen bikini of handdoek of zo bij... Dus, ik had al gedacht om toch maar niet te gaan en heel toevallig, een uur later, toeterde er een auto naar mij en ze riepen dat ik maar vlug moest instappen!! Wij dus naar de hotsprings, ze hadden lunch voor mij bij en alles! Eerst nog een hike gedaan, zij een andere dan ik, en de mijne kwam echt voorbij de warmste springs in de Rockies en daarna dus in het warme water! De regen en de afwezigheid van de Moose-passagiers konden mijn dag toen toch niet meer stuk krijgen!

Ik blijf hier nog 1 nachtje in Jasper en dan trek ik weer naar een wilderness hostel! Jeej! En dan op naar Banff!

22:25 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Laatste week Hey Tessje!
Precies al ff geen mogelijkheid meer gehad om je blog aan te vullen...
'k Wou maar even zeggen dat je er de laatste week nog een goei lap op moet geven daar!
Amuseer je nog goed en tot zeer binnenkort!

Dikke knuf! -xxx-

Gepost door: Ines | 30-08-08

De commentaren zijn gesloten.