30-08-08

Rockies!!!

Yay, nog eens internet! Er is hier in Banff dus internet in de bib, maar je krijgt maar een half uur per dag (voor 1 dollar). Blijkbaar kan je ook nog een half uur voor "research" krijgen en dus doe ik nu zogezegd research, op couchsurfing, op zoek naar een bed in Toronto... Lol!

Anyways... De Rockies dus! Gisteren ben ik terug in Banff toegekomen na een driedaagse hike naar Egypt Lake. 1 woord; Waaaw!
De eerste dag een trek van 12.5 km (dat lijkt niet ver, maar probeer dat maar eens met een rugzak met tent en al en de eerste 9.5 kilometer bergop!) tot aan de kampeerplaats. Na 9 kilometer klimmen moest ik dus de Healy Pass overwandelen. Bergen in alle richtingen, een smal paadje door de meadows met wilde bloemen in alle kleuren van de regenboog. De sneeuw die de magische sfeer nog wat aanwakkert en in de verste verte niemand te zien of te horen. Wat kan een mens nog meer willen, he?
Van daaruit was het dan nog maar een uur naar de kampeerplaats, maar met het dalen veranderde de sneeuw in regen en de tent opzetten was dus zeker niet mijn favo deel van die dag... Gelukkig was er op die kampeerplaats ook een shelter, waar we ons met z'n allen warm konden houden en gezellig samen konden koken enzo!

De tweede dag bleef het dus maar regenen en dat was dus wel een serieuze domper op mijn uitje naar de bergen, maar langs de andere kant konden we dus wel met z'n allen samen miserabel zijn! Rond vier uur dan toch nog maar voor een hike naar Scarab en Mummy lake vertrokken, maar dat was het voor die dag!

Gisteren moest ik dan dezelfde weg terug, weer over de pass en dan de hele weg naar beneden tot aan de shuttle bus. Er was dus een bus om 2u30 en 1 om 5u30, wij kwamen daar aan om 2u40, pfffff! Gelukkig was de bus dus wat te laat en konden we toch direct terug naar Banff!
In Banff dan mijn paspoort terug gaan halen (dat moet je afgeven in het Parks Canada office als je de safety registration doet, dan komen ze je zoeken als je niet terug komt) en daarna naar de hotsprings!! Dat had ik wel verdiend!!!

Morgen naar Calgary en dan door naar Toronto! Maar ik wil hier niet weg!! Ik wil in de Rockies blijven! Die zijn zoveel cooler dan eender welke stad...

22:05 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

België Ja, België is niet zo aanlokkelijk hé? Maar aan alle mooie liedjes komt een eind!En nu is het hier nog eens goei weer met straks een onweer! nog veel plezier en genieten maar. En bij aankomst kan je je wagen gaan ophalen! Dat is toch ook iets leuk!En wil je een ontvangstcomité op de vlieghaven? Hoeveel mensen?
mama

Gepost door: mama | 31-08-08

De commentaren zijn gesloten.