19-09-08

Routine...

Het is weeral weekend!

Eigenlijk is deze week wel voorbij gevlogen; dat heeft misschien iets te maken met het feit dat ik nog vrienden wou terugzien, nieuwe vrienden maken, ... Elke dag na school nog iets doen; ik ben duidelijk terug student! En het is misschien niet zo tof dat ik niet meer op kot zit, maar ja, je kunt waarschijnlijk niet alles hebben, he! En Antwerpen is misschien niet mijn favoriete stad, en kan in de vergelijking met Brussel maar amper rechtblijven, maar het is toch ook allemaal minder erg dan verwacht. En het wordt goedgemaakt door mijn klasgenoten en het zonnetje!!

Even recapituleren; vorige jaar, deze tijd, had ik net mijn thesis verdedigd en was ik volop vakantiewerk aan het doen om mijn rekening aan te spijzen voor mijn jaar in het buitenland.
Ik wist namelijk al heel lang (toch al enkele jaren) dat ik na mijn studies naar het buitenland wilde. En omdat ik niet wist of ik nog iets bij wou studeren of direct werk te zoeken, was dat het ideale moment!!!
Ik nam dus een jaar vrijaf om na te denken en te genieten voordat ik "echt" volwassen moest worden.

Ik heb over dit nadenken misschien maar weinig verteld op deze blog, maar dat betekent zeker niet dat ik dat niet gedaan heb!! Ik heb dus rond nieuwjaar of zo beslist dat ik toch nog een tijdje terug naar school wou en een richting wou volgen die me nog meer kansen zou geven om naar het buitenland te gaan.
Ik wou niet echt terug naar de VUB (ik hou van de VUB én van Brussel, maar ik wou gewoon eens iets anders), ik wou niet het gevoel hebben om ter plaatse te zijn blijven trappelen... De ULB zou ideaal geweest zijn, en ik wou zéker niet naar Antwerpen. Na wat opzoekwerk over wat ik dan waar zou willen doen, ben ik toch blijven steken op de opleiding die Artsen Zonder Grenzen aanraadt; aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in ... Antwerpen!

Enfin, ik studeer dus terug voor een half jaar en doe de richting Tropische geneeskunde (biomedische wetenschappen eigenlijk voor mij) en internationaal gezondheidsmanagement.
En het is interessant. Sommige lessen vallen wel wat tegen, maar dat is nu omdat het nog maar het begin is, algemene inleidingen, he... Binnenkort beginnen we met "blokken", hele weken die speciaal op één belangrijk thema gericht zijn.

De lessen worden in het Engels gegeven, ik heb klasgenootjes van over heel de wereld (maar toch ook een stuk of twintig vanuit Belgie), het maakt het gewoon worden aan Belgie allemaal wat minder erg!

19:06 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Enjoy life Hoi Tessa,
leuke blog. Zeker een goede beslissing om zo'n jaartje te nemen, een enorme verrijking voor jezelf. Heb gezien dat we ongeveer dezelfde tijd in India hebben gezeten. http://zendemen.skynetblogs.be (Blog van mijn vriend) Nostalgie, al die Karma's. ;) Geniet er nog van in Canada.

Gepost door: El Patron | 25-09-08

Groetjes uit Canada! Hey Tessa,

ja, ik kijk nog altijd af en toe op je blog om te zien waar je nu bent. Zo te zien is het terug aan de studie nu, knap hoor! We willen je vanuit Canada hier heel veel succes wensen met je studies en wie weet nog eens tot ziens, je weet maar nooit in deze kleine wereld.

Gepost door: Saskia & Claude | 29-09-08

De commentaren zijn gesloten.