01-11-13

BA, baby :-)

Pfff, het regent...

Ideaal moment dus om mails te checken, nieuwe plannen te maken voor de komende dagen, financiele situatie na te gaan en noem maar op!

Buenos Aires is alvast leuk! We zijn hier woensdagochtend toegekomen en na lang aanschuiven bij de douane en voor onze bagage hebben we een taxi gedeeld om snel en zonder gedoe naar het centrum te komen. Claudio, de chauffeur, heeft ons ineens ook een intro gegeven in het financiele model van Argentine. Het komt erop neer dat we veel cash geld hadden moeten meenemen, want ATMs zijn een pain in the ass. En laat me nu eens één ding niet veel meenemen op vakantie, dan is het wel cash geld... Van een automaat krijgen we hier elke dag maar 1000 pesos en dat kost ons 36 pesos. Die 1000 pesos is amper 125 euro, we zijn hier dus al elke dag naar een bankautomaat gelopen...

Op de zwarte markt daarentegen, zijn wisselkoersen veel beter, kan je voor 1 euro zo'n 10 tot 12 pesos krijgen en voor 1 USD tot 9 pesos.  Handig om weten voor wie van jullie volgend jaar naar Argentinie trekt :-)

Anyway, Buenos Aires dus! 't is hier wel leuk, echt gezellig eigenlijk. Overal koffiebarretjes en leuke pleintjes. Woensdag hebben we het rustig aan gedaan, hebben we een beetje rondgewandeld in het centrum in de buurt van ons hostel, zijn we naar de Plaza de Mayo geweest en hebben we een koffie gedronken in een leuke buurt aan de jachthaven en wat rondgehangen, gewoon de sfeer van de stad opgesnoven!

Gisteren hebben we eigenlijk gewoon hetzelfde gedaan, hoor, maar dan wat verder weg van het hostel. In Recoletta is er een bekend kerkhof, we zijn naar het graf van Evita Perron geweest en hebben vele andere mausolea gezien, sommige heel mooi en goed onderhouden, anderen helemaal vervallen! En bijna overal kon je de kist gewoon zien liggen... En tijdens een regenbui gisteren hebben we het museum voor schone kunsten bezocht. Gisteravond zijn we naar een tango show geweest! Wow! Echt superindrukwekkend! We hadden ook echt een leuke uitgekozen, denk ik, niet zo'n supertoeristische waar 1000 zitplaatsen zijn, maar gewoon een klein zaaltje, ik denk dat er zo'n 20 mensen waren, we zaten op de tweede rij :-) Wanneer de dansers zich moesten omkleden kwam de maestro de show aan elkaar praten en zingen, grappig!

Ook vandaag gaan we, denk ik, maar een beetje rondhangen en voor vanavond hebben we gereserveerd in een closed door restaurant, niet echt een restaurant, maar een chef kok die bij hem thuis voor een beperkt gezelschap kookt, ik ben benieuwd!

15:34 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hmm heerlijk, een tango-ende Tessa ! Ja hoor, ook deze 9 to 5 -er volgt mee van op afstand.
Toch ook een werkbericht: audit ok!!

Gepost door: Milajka | 02-11-13

Volgt er thuis een tango demonstratie?
wij hebben alvast genoten van het wintercroqueje bij Mokamour! merci hiervoor!grts van ons aan jullie beiden

Gepost door: mama | 04-11-13

De commentaren zijn gesloten.