06-11-13

Bye bye, BA, hello fin del mundo!

Hupsa, op dit eigenste moment zitten we weer op de luchthaven. 't is te zeggen, de domestic airport, we komen nog niet naar huis, hoor! We zitten te wachten op onze vlucht naar Ushuaia. Gisterenavond online ingecheckt en we konden nog net twee stoelen naast elkaar bij het gangpad kiezen... Van de Andes zullen we dus helaas weinig zien vanuit de lucht.

De voorbije dagen in Buenos Aires hebben we nog goed om gekregen! We maakten nog een daguitstap naar Tigre, in de delta van de Rio de la Plata, waar je de hotels, restaurantjes en vakantiehuisjes enkel met de boot kan bereiken. Was wel schattig! We namen een lokale boot, een beetje zoals een lokale bus, maar dan op het water. Maar de jetsetters, die hadden hun eigen speedboat of jacht of jetski of ... En waar we afstapten, maakten we een wandelingetje langs nog meer water. 't was er wel niet bepaald de plek waar je nog eens terug kon naar de supermarkt als je een cruciaal ingrediënt vergeten was, ik denk dat de regio je tot een creatieve kok maakt :-)

Zondag genoten we van de sfeer die in een stad als Buenos Aires hangt in een weekend en struinden we langs marktjes, pleintjes en kleurrijke straatjes.

Opvallend wel hoeveel mensen ons op straat of in musea of ... aanspraken en zeiden dat we voorzichtig moeten zijn en een fototoestel beter opbergen. Vandaag nog een politieagent, gisteren een man in de supermarkt en een vrouw in een museum. Terwijl we helemaal niet het gevoel hebben dat BA een gevaarlijke stad is! En andere mensen vertelden ons dan weer dat we ook 's nachts gewoon nog langs de straten konden lopen of de bus konden nemen of wat dan ook! Vreemd! Maar we zijn nog niet beroofd. En William en ik hebben allebei een ding van PacSafe om ons fototoestel rond ons te hangen, dat heeft zo maar een paar plaatsen waar het open kan en kan door de verstevigde ijzerdraad niet worden doorgesneden. Moest iemand dit dus willen vastgrijpen, tja, dan denk ik dat we met z'n tweeën tegen de grond liggen :-)

Nog opvallend, maar dan leuker, er zijn hier overal toffe wijnwinkeltjes! Ook met kleine (halve) flesjes. Gisteren hebben we er voor 't eerst één gekraakt in ons hostel. Op restaurant is het opvallend hoeveel bier er gedronken wordt. Gisteren aten we trouwens 's middags niet in een restaurant, maar haalden we lunch bij een traiteur en aten op een bankje in het park. Leuk systeem, je schept salade in een bakje, passeert langs het warm buffet met een ander bakje voor gegrilde of gepaneerde groentjes, vlees en aardappeltjes en schuift dan aan bij de BBQ, je probeert in je beste Spaans duidelijk te maken wat je graag van de BBQ wil en dan geef je alle bakjes af, worden ze gewogen en krijg je een briefje met de prijs op dat je dan weer afgeeft aan de kassa! Heerlijk, steak die je supermakkelijk kan doorsnijden met plastic bestek.

Gisteren maakten we ook nog een daguitstap, naar La Plata, een universiteitsstad een uurtje van BA en vandaag struinden we nog wat rond in de buurt van ons hostel en aten we nog een lekker stuk pizza, rechtopstaand aan de toog, njam! En vlak na de middag was het helaas alweer tijd om onze spullen op te halen en richting luchthaven te vertrekken. De domestic luchthaven is niet ver van de stad, dus we namen de bus - zo passeerden we nog door de haven, die in het niets verdwijnt in vergelijking met die van Antwerpen. Vlak voordat we op de bus stapten, hoorden we nog wel een aanrijding vlak bij ons, best wel angstaanjagend... We stonden tussen de busbanen links van ons naar het noorden, rechts naar het zuiden en het werd groen, maar we waren aan het babbelen en hadden dat niet door, toen een man naast ons teken deed dat we nu echt wel konden oversteken (mensen zijn hier echt supervriendelijk en behulpzam!), dus wij beginnen de straat over te steken tot we plots een knal en allemaal commotie achter ons horen! Een bus was tegen een voetganger aan gereden die door het rood gelopen was! Pfew, geen piepende remmen of gierende banden gehoord, maar er wordt hier supersnel gereden, dus het was een harde knal! Gelukkig liepen er direct van allerlei kanten mensen naartoe en ik zag ook direct mensen bellen, dus om niet als ramptoerist daar te blijven rondhangen, zijn we verder gelopen naar onze halte... Pfew, denk dat ik toch nog voorzichtiger ga worden in het verkeer, hoor!

14:08 Gepost door Tessa in Trips | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

klinkt overwegend mooi, leuk en lekker!
Mama

Gepost door: Mama | 17-11-13

De commentaren zijn gesloten.